Op onze etiket prijkt een grote hoofdletter « B » als verwijzing – zoals u wenst – naar Bertinchamps, België, Bier, Benoît, …

 

Bertinchamps

Hiver

Streekbier op ambachtelijke wijze gebrouwen van zuivere mout en hop, met een infusie van  6 kruiden. Dry-hopping van Nieuw-Zeelandse hop, hoge gisting. Rond en vol bier, licht amberkleurig, de kruiden brengen een warme en aangename toets. Smaak van karamel, kruiden en koekjes. Wordt enkel gebrouwen tijdens de winterperiode.

Alc. 8.0% vol. - Plato 18
Ook verkrijgbaar in vaten van 20l

Bertinchamps

Blonde

Dit authentieke streekbier met gerst en hop wordt volgens de pure traditie gebrouwen door middel van een procedé waarbij knowhow en geavanceerde uitrustingen hand in hand gaan. Een kenner zal het unieke aroma zeker weten te waarderen. Een familiale creatie om te delen ! Bevat gerstemout. Degustatietemperatuur: 12°C.

Alc. 6,2% vol. - Plato 15
Ook verkrijgbaar in vaten van 20l

Bertinchamps

Triple

Een rond, licht amberkleurig en troebel bier, vrij zoet, met een mooie bittere afdronk. Het bier is vol, rijk, verfrissend en discreet gekaramelliseerd.
Een bloemige geur met toetsen van vers gemaaid hooi, een aroma van geroosterde granen en een licht gepeperde toets. Een mooi evenwicht met een bittere afdronk, een dicht en smeuïg schuim. Licht, perfect voor een degustatie.

Alc. 8,0% vol. - Plato 20
Ook verkrijgbaar in vaten van 20l

Bertinchamps

Brune

Een traditioneel boerderijbier, met louter mout en hop, zonder kruiden of toevoegingen. Een romig en zeer licht maar compact schuim. Zwarte kleur. Geur van koffie, een gebrande toets en de zachtheid van mokka. Een mooi evenwicht, een ronde smaak met een zachte aanzet, zonder zuur. Een lichte bittere chocoladetoets op het einde met een droge en aangename afdronk. Ligt tussen een traditionele Belgische stout en een Engelse porter.

Alc. 7.0 % vol. - Plato 17
Verkrijgbaar in vaten van 20l op aanvraag

Ons verhaal

Onze familie was op zoek naar een karaktervolle site om er een nieuwe brouwerij te vestigen en zo de lange lijst van bieren di onze vader, Benoît Humblet, al brouwde voort te zetten.

In 2011 vonden we vlakbij Gembloux de oude vierkantshoeve van Bertinchamps te midden van de velden in een prachtige omgeving.

Helaas bevond de hoeve zich in een erbarmelijke toestand. Ze moest volledig gerenoveerd worden, dus we gingen meteen zelf aan de slag.

In maart 2013 werd onze supermoderne brouwinstallatie met een jaarlijkse capaciteit van 6.000 hl geïnstalleerd in de oude schuren. Dat zorgde voor een opvallend contrast tussen spitstechnologie en een site die al meer dan 7 eeuwen oud is.

Het water waarmee we onze bieren maken, komt van 66m onder de grond en onze hop en mout worden zorgvuldig geselecteerd.

Onze flesjes van 50 cl nodigen als het ware uit om het bier te delen met een vriend … Schol!

Bezoek de brouwerij

Wij heten u met veel plezier welkom op zaterdag van 10u tot 18u in onze shop op de boerderij.

Onze degustatiezaal is momenteel geopend op zaterdag (11u tot 18u) en de eerste zondag van elke maand (14u tot 18u30).

Er worden na reservatie bezoeken georganiseerd aan de brouwerij. Dat kan van maandag tot zondag voor groepen van minimum 10 personen. Gelieve contact op te nemen met Anne-Claire.

U kunt op verzoek ook evenementen organiseren op de boerderij. Neem daarvoor contact op met Anne-Claire: ac@bertinchamps.be of +32.472.41.71.21.

Opgelet voor uw GPS: voer het adres Rue du Monty in Gembloux in en ga op het einde van de straat naar rechts

vind ons - proef ons

Brasserie de Bertinchamps - 4, Rue de Bertinchamps, 5030 Gembloux - info(@)bertinchamps.be
Koop Bertinchamps beer online via www.topino.net.

Marc-Edouard

​me@bertinchamps.be

Anne-Claire

ac@bertinchamps.be

Jean-Philippe

​jp@bertinchamps.be

Geneviève

De familie

Marie-Laure Anne-Claire Benoît Jean-Philippe Marc-Edouard Geneviève